Sprekers webinar ‘Alles over afvalvrije bekersystemen voor evenementen’ bekend

In navolging van de succesvolle webinar serie ‘Alles over afvalvrije bekersystemen op evenementen” organiseren we in 2021 een nieuwe reeks webinars. In februari trappen we af met twee webinars over het verminderen van single use plastics en het inkopen van eten & drinken via korte voedselketens

 
Green events- instagram gifje .gif
 

Webinar: Alles over afvalvrije bekersystemen
4 februari 11.00 – 13.00 – Deelname is gratis 

Wat is een afvalvrij, oftewel circulair, bekersysteem? Waarom zou je daar nu mee aan de slag gaan? En hoe pak je dat aan? 

Erwin Roodhart is in Leiden actief betrokken bij de overstap naar herbruikbare bekers. Hij gaat tijdens dit webinar in gesprek met Sanne Westra (Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat) over Single Use Plastics regelgeving. Agnieszka van Batavia (The LCA Centre) deelt de resultaten van het onderzoek naar de milieu impact van herbruikbare en recyclebare bekersystemen. En samen met Erik Costeur (Gentse Feesten) en Douk Vos (Dekmantel) bespreken we hoe een herbruikbaar (hardcup) en recyclebaar (softcup) bekersysteem in de praktijk werkt. 

 
Schermafbeelding-2021-01-11-om-15.23.28-768x168.png
 

Dit webinar is op initiatief van Green Events & Plastic Promise en is in samenwerking met Gemeente Rotterdam, Gemeente Utrecht, Gemeente Zwolle en de Gemeente Apeldoorn tot stand gekomen.

NieuwsLaura van de Voort