In vier webinars: Alles over een afvalvrij bekersysteem voor evenementen

 
GREEN EVENTS BANNER - 1776X444PX.jpg
 

4 juni start de vierdelige webinar-serie over het gebruik van herbruikbare en recyclebare bekers. Wil je hier alles over weten? Deelnemen? De webinars zijn gratis toegankelijk na inschrijving. Schrijf je hier in

Hoe kun je plastic afval tot 98% terugdringen? Hoe organiseer je een circulair bekersysteem voor evenementen? Wat zijn de speerpunten bij het creëren van draagvlak en samenwerking? Hoe maak je hiervoor beleid? En, welke financieringsmogelijkheden zijn er?

Deze en al je andere vragen worden door verschillende experts en ervaringsdeskundigen beantwoord in een serie van vier interactieve webinars. Van draagvlak tot beleid en van materiaalkeuzes tot logistieke operatie komen aan de orde.

Door deelname krijg je:

  • Een gratis vierdelige serie webinars over het gebruik van herbruikbare en recyclebare bekers

  • Kennisdeling door o.a. Gemeente Leiden, Plastic Promise, NederlandSchoon, Green Events, Plastic Soup Surfer

  • Opgedane kennis en documentatie van de gemeente Leiden in de vorm van een online toolkit (beschikbaar via Green Events en NederlandSchoon) lees meer over de resultaten van Leiden in deze blog.

  • Een netwerk van experts op het gebied van verduurzaming van evenementen

Programma:

Deelname aan alle vier de webinars is aan te raden, omdat de informatie over de serie wordt verdeeld. De webinars worden gepresenteerd door Erwin Roodhart (directeur – Ondernemend Leiden).

Sessie 1: Wat is een afvalvrij bekersysteem?
Donderdag 4 juni 10.00 – 11.30 uur

Sprekers: Merijn Tinga (Plastic Soup Surfer), Laura van de Voort (Founder Green Events/Plastic Promise), Agnieszka van Batavia (Packaging Sustainability & Regulatory Affairs – The LCA Centre), Corien Visser-Boelstra (regiomanager – NederlandSchoon)

Sessie 2: Best practice herbruikbare bekers in binnenstad: Leidens Ontzet
Donderdag 11 juni 10.00 – 11.30 uur

Sprekers: Yvonne van Delft (wethouder werk, inkomen, economie & cultuur – gemeente Leiden), Wieke Bertina (beleidsadviseur – gemeente Leiden), Jannetje Bootsma (advocaat – Pels Rijcken), Siebe Winnubst (projectmanager evenementen – Centrummanagement Leiden), Erwin Roodhart (directeur – Ondernemend Leiden).

Sessie 3: Best practice Recyclebare bekers Awakenings
Donderdag 18 juni 10.00 – 11.30 uur

Sprekers: Helene van Zutphen (directeur – NederlandSchoon), Natasja Veenboer (directeur – Awakenings), Leonie Boon (grondstoffen expert – Green Events), Hidde Reinhard (brand activation manager – Heineken)

Sessie 4: Samen evalueren: Waar staat iedereen?
Donderdag 8 oktober 10.00 – 11.30 uur

Na de eerste drie webinars is het tijd om aan de slag te gaan en de opgedane kennis toe te passen in de praktijk. Tijdens dit proces komen er vast nieuwe vraagstukken en uitdagingen naar boven, hier besteden we aandacht aan tijdens de laatste webinar.

Voor wie is de webinar?
De webinars zijn geschikt voor beleidsmakers, eventmanagers, (horeca)ondernemers en professionals die meer willen weten over de mogelijkheden van het gebruik van herbruikbare en recyclebare bekers binnen de evenementenwereld.

Waarom nu?
Deze crisis laat zien hoe snel we kunnen veranderen. Laten we niet terug gaan naar hoe het was maar een nieuwe duurzame norm ontwikkelen, waarbij menselijke behoefte en de grenzen van de aarde in een gezonde balans terugkomen.

Gebruik juist nu deze corona-pauze voor het heroverwegen, bijschaven en innoveren van duurzame plannen! Verdere informatie of vragen? Heb je vragen over de webinars? Mail dan naar info@greenevents.nl.

Schrijf je hier in voor de webinars

Deze vierdelige webinar-serie is een initiatief van gemeente Leiden, Centrummanagement Leiden, Provincie Zuid-Holland, Plastic Soup Surfer, Ministerie van Infrastructuur & Waterstaat, NederlandSchoon, Green Events en Plastic Promise.

 
GREEN EVENTS OPTIE MEDEMOGELIJKGEMAAKTDOOR-LOGO'S IN KLEUR-EINDVERSIE2 copy.jpeg