Vierdaagsefeesten

Vierdaagsefeesten

0.00

Vierdaagsefeesten. Een vrij, toegankelijk en waardevol evenement voor de generaties van nu en straks. Vierdaagsefeesten is levenslust, gedeelde kennis en een enorm enthousiasme.

Lees verder »

Add To Cart

Vierdaagsefeesten. Een vrij, toegankelijk en waardevol evenement voor de generaties van nu en straks.

Vierdaagsefeesten is levenslust, gedeelde kennis en een enorm enthousiasme. Wij weten hoe je anderhalf miljoen mensen verbindt en samen laat stralen – hoe je met elkaar een evenement maakt dat ertoe doet. Vierdaagsefeesten is allang veel meer dan een feest.

Door onze omvang alleen hebben we al een grote impact op onze omgeving. Die verantwoordelijkheid nemen we. En we kijken verder. Onze kracht als groot platform zetten we in voor iedereen: jong en oud, mensen met en zonder beperking, mensen vanuit alle mogelijke culturen en leefomstandigheden. Zo dragen we bij aan een vitale maatschappij.

We zien ook dat het aantal festivals nog steeds groeit, de ‘festivalisering’ van Nederland. Daarmee is er een groeiend besef dat festivals een forse footprint achterlaten. We zien de noodzaak om deze negatieve impact te minimaliseren. De verduurzaming van evenementen is een must.

Met deze plastic promise zetten wij de volgende stap op weg naar een circulair en duurzaam festival. Het doel is om het gebruik van plastic zoveel mogelijk te verminderen, waar het onvermijdelijk is te recyclen en te voorkomen dat plastics in het milieu terecht komen. Daarom doen wij de volgende promisses:

  • In 2020 hebben wij volledig afscheid genomen van overbodige plastic items als rietjes, ballonnen en gadgets.

  • In 2020 wordt minimaal 80% van de drinkbekers gerecycled, hiervoor maken we gebruik van één soort plastic PP.

  • In 2020 komt er geen plastic afval meer in het milieu terecht. Door het inzetten van extra opruimploegen en extra vuilnisbakken zorgen we dat ´absoluut schoon´ de norm wordt.

  • De circulaire economie maken we zichtbaar door in overleg met onze afvalverwerker van ons eigen afval producten te maken die we komende edities nodig hebben.