Q dance

Q dance

0.00

Q-dance zal zich met haar outdoor evenementen inzetten om het gebruik van wegwerp plastic op het festivals te reduceren. 

Lees verder »

Add To Cart

Q-dance zal zich met haar outdoor evenementen inzetten om het gebruik van wegwerp plastic op het festivals te reduceren. 

In het evenementenbeleid zullen verschillende initiatieven opgenomen worden om deze doelstelling te realiseren. In samenwerking met de gemeente, leveranciers, sponsoren, food partners, en andere betrokkenen partijen zullen wij oplossingen ontwikkelen om het gebruik van single-use plastic te verminderen. Wij zullen onze deelname aan de Plastic Promise kenbaar maken aan de bezoekers en hebben de ambitie om onze bezoekers te inspireren met en te betrekken bij de verschillende initiatieven die wij uitrollen.

Tijdens de producties zal actief beleid gevoerd worden op het reduceren van plastic artikelen die slechts éénmalig gebruikt kunnen worden. Hierbij denken we onder andere aan het gebruiken van herbruikbare alternatieven of reductie van het gebruik van plastic productie- en decormaterialen.

Wij streven tijdens het evenement naar food verpakkingen die uit composteerbare materialen bestaan en wij willen toewerken naar een drinkbekersysteem waarbij de bekers voor minimaal 80% ingezameld (en gerecycled) of hergebruikt zullen worden. Bepaalde plastic verpakkingen en/of disposables willen wij niet meer inzetten. Samples die op onze evenementen aan de bezoekers uitgedeeld worden, zullen beoordeeld worden op consistentie met onze Plastic Promise.