Ploegendienst festival

Ploegendienst festival

0.00

Een festival is als een kleine samenleving. Een plek waar een organisatie regels en processen kunnen instellen, uitproberen en toepassen, om zo een samenleving te creëren volgens waarden die voor Ploegendienst belangrijk zijn.

Lees verder »

Add To Cart

Een festival is als een kleine samenleving.

Een plek waar een organisatie regels en processen kunnen instellen, uitproberen en toepassen, om zo een samenleving te creëren volgens waarden die voor Ploegendienst belangrijk zijn. Ploegendienst staat voor gezelligheid, creativiteit, humor en duurzaamheid. Ploegendienst wilt op een toegankelijke manier haar bezoekers kennis laten maken met duurzame initiatieven en probeert op haar manier die tijdelijke samenleving zo duurzaam mogelijk te maken.

Met de Ploegendienst Plastic Promise zet de organisatie de volgende stappen richting een circulair en duurzaam festival. Het doel is om plastic afval te voorkomen, en waar dit niet mogelijk, op een hoogwaardige manier te recyclen en bezoekers bewust te maken van de duurzame initiatieven. Vanuit die gedachte beloven wij plechtig het volgende:

  1. In 2019 heeft Ploegendienst een 99,9% Plasticvrij bezoekersgebied, door gebruik te maken van o.a. hard-cups en biodegradables.

  2. In 2019 zal Ploegendienst 50% minder rest-afval produceren door plastic afval en papier en karton verder te scheiden en hoogwaardig te recyclen, en waar mogelijk materialen te vervangen door her te gebruiken items.

  3. In 2019 zal Ploegendienst alle plastic disposables vervangen door biologisch afbreekbare producten die, samen met het voedselafval, ter plekke wordt verwerkt tot compost. Deze compost schenken wij aan boeren uit de omgeving.

  4. Ploegendienst zal zorg dragen dat de locatie, die zij haar werkvloer noemt, plasticvrij houdt en om de natuur niet te beschadigen het terrein schoner achterlaat dan dat zij het gekregen heeft. Verder zal zij maatregelen nemen en onderzoek doen om de natuur in de omgeving zo min mogelijk tot last te zijn en diersoorten niet te storen.

  5. Ploegendienst stimuleert haar bezoekers om met de fiets of het OV te komen en probeert om allerlei manieren haar CO2-footprint te reduceren en bewustzijn te creëren bij haar bezoekers.