PINO

PINO

0.00

PINO zet haar kennis en netwerk in om het plastic bewustzijn te vergroten en bij te dragen aan de transitie naar evenementen die zo duurzaam en circulair mogelijk zijn.

Lees meer »

Add To Cart

PINO’s Plastic Promise

 

PINO en duurzaamheid

PINO zet haar kennis en netwerk in om het plastic bewustzijn te vergroten en bij te dragen aan de transitie naar evenementen die zo duurzaam en circulair mogelijk zijn. We beginnen bij de vele opdrachtgevers voor wie wij gedurende het hele jaar evenementen en congressen organiseren. Hoewel wij als organisatiebureau niet bepalend zijn in de keuzes die worden gemaakt, kunnen wij de keuzes van onze opdrachtgevers wel positief beïnvloeden.

 

PINO en plastic

Jaarlijks organiseren we ruim 100 bijeenkomsten in verschillende sectoren. En daarmee hebben we een enorm bereik. Bij elke bijeenkomst die we organiseren wijzen we onze opdrachtgevers en leveranciers op de gevolgen van plasticgebruik en de mogelijke alternatieven. Op deze manier proberen we een kettingreactie in gang te zetten, waarmee we het plasticgebruik in de evenementenwereld drastisch terugdringen en tegelijkertijd een bredere bewustwording creëren.  

 

PINO’s acties t/m 2021

Hoe gaan we dat de komende tijd voor elkaar krijgen?

  • We wijzen onze vele opdrachtgevers op duurzame alternatieven voor plasticgebruik, zoals de inzet van herbruikbare bekers en circulaire verpakkingen.

  • We stimuleren zoveel mogelijk gebruik van gerecycled plastic en afvalscheiding.

  • We delen tijdens de bijeenkomsten die we organiseren geen plastic waterflesjes uit, maar bieden kraanwater uit een tap als alternatief.

  • We stimuleren onze opdrachtgevers om géén wegwerp gadgets uit te delen tijdens bijeenkomsten.

  • Na afloop van alle bijeenkomsten die wij organiseren nemen we de uitgedeelde badges weer in, die we vervolgens hergebruiken bij een volgende bijeenkomst.

  • We stimuleren onze opdrachtgevers om géén drukwerk met een plastic coating te produceren voor de aankleding en signing van bijeenkomsten.