Friendly Fire Events

Friendly Fire Events

0.00
Add To Cart

Als Friendly Fire willen we op al onze evenementen zo bewust mogelijk omgaan met plastic. Dit doen we door gebruik van single-use plastics zo veel mogelijk te reduceren en alternatieven aan te dragen.

Zo gebruiken we op Best Kept Secret sinds de eerste editie in 2013 een statiegeldsysteem voor drinkbekers. Alle biertjes en frisdranken worden geschonken in harde bekers die je weer kan inleveren als je het volgende rondje haalt. Dit scheelt tienduizenden plastic wegwerpbekers per editie. Het overige afval bieden we gescheiden aan bij de afvalverwerker zodat dit zoveel mogelijk gerecycled kan worden. Daarnaast is Best Kept Secret al enkele jaren een cashless festival, wat betekent dat je overal gemakkelijk met je pinpas betaalt en er geen plastic festivalmunten gedrukt hoeven worden.

In 2019 en 2020 beloven we ook op onze andere festivals stappen te zetten om ons plastic afval te reduceren. Zo gaan we op Indian Summer Festival dit jaar met transparante Recycled-PET bekers werken. Dit is hergebruikt materiaal, dat opnieuw hergebruikt kan worden. De bekers worden als één monostroom verwerkt om de recycling van het materiaal te optimaliseren. Op Tuckerville, Strange Sounds From Beyond, Loose Ends en City Sounds gaan we net als op Best Kept Secret met hardcups werken.

De publieks- en backstage cateraars op onze festivals gebruiken in 2019 geen plastic disposables meer. In plaats van single-use plastics werken we met alternatieven als karton en echt servies.

We willen stimuleren dat zowel de crew als het publiek op onze evenementen minder plastic, zoals wegwerpflesjes, gebruikt. Een van de maatregelen is het aansluiten van extra drinkwaterpunten, zodat bezoekers en crew hun eigen hervulbare fles kunnen meenemen en hervullen.

Op de lange termijn is ons doel om helemaal geen single-use plastics in de chain te hebben. We streven ernaar om in 2021 op alle evenementen die we doen 80 procent minder single-use plastics te gebruiken ten opzichte van 2018.