Dekmantel

Dekmantel

0.00

Dekmantel streeft er naar in de komende jaren in grote mate (met als wens volledig) te reduceren in het gebruik van wegwerpplastic. Dit zal worden gerealiseerd doormiddel van verschillende maatregelen die in de komende twee jaar worden doorgevoerd.

Lees verder »

Add To Cart

Eén van de belangrijkste punten binnen de Plastic Promise zijn de herbruikbare hardcups op alle evenementen. Het inzetten van hardcups zal het gebruik van plastic wegwerpbekers volledig vervangen. Dekmantel onderzoekt de mogelijkheden voor 2019 maar stelt als doel om in 2020 volledig te zijn overgestapt op herbruikbare bekers.

Daarnaast zal een gescheiden afvoer van plastic vanaf volgend jaar op de Nederlandse Dekmantel evenementen terug te vinden zijn. Ook zullen biologisch afbreekbare disposables op alle catering punten worden doorgevoerd vanaf 2020.

Verder worden er de afgelopen twee jaar bij wijze van proef al gratis (draagbare) asbakken uitgedeeld aan het publiek, om zo vervuiling op het festivalterrein en de natuur waarin deze ligt te beschermen. Deze maatregel is succesvol gebleken en wordt in 2019 verder uitgebreid.