Resultaten en vervolgstappen Plastic Promise worden gedeeld tijdens Ade Green

TD-20190601-tomdoms-006-7910.jpg

We sluiten een festival seizoen af waarin Plastic Promise deelnemers volop hebben geëxperimenteerd met hergebruik en hoogwaardige recycling van onder andere drinkbekers. Een jaar geleden beloofde de event industrie, bestaande uit drankmerken en event organisatoren, op ADE Green 2018 binnen 3 jaar minimaal 50% van het eenmalige plastic gebruik op evenementen te vervangen voor herbruikbare alternatieven of hoogwaardig te recyclen. Vanaf dat moment heeft de Plastic Promise een tal van initiatieven in beweging gebracht, maar welke inzichten en ervaringen zijn nu belangrijk voor de toekomst? Dat wordt bekend tijdens het Plastic Promise panel: The Next Steps towards Responsible Plastic Use op 18 oktober. Samen met Laura van de Voort van Green Events, mede-initiatiefneemster van Plastic Promise, blikken we terug op het eerste jaar.

Delen van kennis en ervaring
Op ADE Green 2018 bracht Green Events 23 koplopers uit de event industrie bij elkaar om voor het eerst een Plastic Promise af te leggen. Inmiddels is deze groep gegroeid en hebben zij aan de hand van verschillende pilots kennis en ervaring met elkaar gedeeld. Door middel van artikelen en een uitgebreide toolkit is de opgedane kennis via het Plastic Promise platform en social media ook met de rest van de industrie gedeeld.  

Unieke samenwerkingen
Het circulaire drinkbekersysteem werd een jaar geleden door Plastic Promise geïntroduceerd en was een van de speerpunten van de verschillende samenwerkingen. Op meer dan 50 Nederlandse evenementen waren projecten met herbruikbare en (hoogwaardig) recyclebare bekers en -flesjes te zien. Er werden circulaire drinkbekers in combinatie met verschillende inzamelingssystemen zoals statiegeld en een onsite nascheidingsmachine ingezet.

Bezoekerscampagne
Vanuit de wens om ook meer bewustwording onder bezoekers te creëren werd aan het begin van het festivalseizoen de bezoekerscampagne ‘Never Give Up On Your Cup’ gelanceerd. De campagne heeft zowel online als op een groot aantal festivals en evenementen voor enorm veel bereik gezorgd. De gratis mediakit werd ruim 200 keer gedownload en de campagnevideo heeft met meer dan 600.000 views een grote groep evenementen bezoekers bereikt.

Plastic Promise panel tijdens ADE Green 2019
Niemand minder dan Daniël Poolen deelt zijn kennis als ervaren Sustainability Engineer en journalist tijdens het panel en zal je geheugen nog eens opfrissen met alle feitjes over plastic. Hidde Reinhard (Heineken), Natasja Veenboer (Awakenings) en Marije van Kapel (Friendly Fire) delen kennis en ervaring rondom de inzet van een circulair bekersysteem. Ambassadeur Sam Feldt is de host van het panel.

 ADE Green wordt georganiseerd door Green Events en is de internationale sub conferentie van ADE over duurzaamheid, sociale-verandering en innovatie.  Wil je erbij zijn? Blok vrijdag 18 oktober van 11.00 - 17.30 in je agenda en zorg dat je op tijd een ticket koopt. Afgelopen jaar was deze conference vooraf uitverkocht.

Bekijk hier het gehele programma van ADE Green hier.

 

Laura van de Voort